top of page
Etsi
  • Writer's pictureJiri Mäntysalo

Vaalinumeroni on 6!


Kuvassa Jiri Mäntysalo ja kuvan päällä teksti 'Kutosella valtuustoon!' sekä numero 6.

Kunnia olla kutonen. Se, että sä äänestät tammikuun aluevaaleissa on oikeesti merkittävää. Jatketaanko nykymenoa vai tehdäänkö yhdessä paremmat palvelut?


SKP:n lista Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella numeroilla 2-6. Ennakkoäänestys kotimaassa 12.-18.1., vaalipäivä 23.1.2022.


***


Kuutoset on nimitys, jota on käytetty Sosialistisesta eduskuntaryhmästä, joka muodostui SDP:stä elokuussa 1941 erotetuista kuudesta kansanedustajasta. Siihen kuuluivat Karl Harald Wiik, Mikko Ampuja, Väinö Meltti, Yrjö Räisänen, Kaisu-Mirjami Rydberg ja Cay Sundström.


Sosialistisen eduskuntaryhmän kansanedustajat vangittiin jatkosodan alettua. Vapauduttuaan he olivat perustamassa Suomen kansan demokraattista liittoa (SKDL).


Kuutoset tuomitsivat SDP:n kansallista yksimielisyyttä korostaneen linjan ja vastustivat sosialidemokraattien menoa suojeluskuntiin. Kritiikki tehtiin marxilaiselta pohjalta, ja kuutoset piti sosialismin tunnuksia esillä voimakkaasti. Kuutosten mielestä SDP oli hylännyt luokkataistelun ja internationalismin.

16 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page