top of page
Etsi
  • Writer's pictureJiri Mäntysalo

Ulkopolitiikan tulee huomata ihmiset


Jiri Mäntysalo tukee Palestiinan kansaa.

Tämän hetkinen Suomen hallituksen ulkopolitiikka ei tee sitä - huomaa ihmisiä. Apartheid-Israel pommittaa Gazaa ja muita palestiinalaisalueita yötä päivää, mutta Suomen pääministeri on ollut asiasta hiljaa. Israelin väkivaltakoneisto on vastuussa kansanmurhasta ja itsemääräämisoikeuden loukkaamisesta.


Muistatteko, kun Sanna Marin esitti kirjoituksessaan vuonna 2014, että SDP:n on ajettava Palestiinan valtion tunnustamista? Vaikka Marinin lausunnosta on aikaa eikä pääministeri ole hallituksessa yksin, on silti surullista, että Marin ei ole ottanut viime aikojen tapahtumiin palestiinalaisalueilla kantaa ja osoittanut solidaarisuuden merkkejä Palestiinan kansalle.


Se mitä Palestiinassa nyt Israelin valtion joukkojen toimesta tapahtuu on kansanmurhaa, epäoikeudenmukaisuutta, rikollisuutta ihmisyyttä vastaan ja rasismia.

Se mitä Palestiinassa nyt Israelin valtion joukkojen toimesta tapahtuu on kansanmurhaa, epäoikeudenmukaisuutta, rikollisuutta ihmisyyttä vastaan ja rasismia. Israel pyrkii liittämään itseensä palestiinalaisten hallussa olevia alueita toteuttamalla iskuja, tappamalla ja haavaittamalla ihmisiä sekä tuhoamalla koteja ja muuta infraa. Kyse on silmittömästä väkivallasta.


Suomen ulkoministeriön tiedotteen mukaan "Israelin valtiolla on oikeus suojella kansalaisiaan terroristisilta iskuilta". UM siis leimaa yksipuolisesti palestiinalaiset terroristeiksi, mutta asettuu rivien välissä tukemaan Israelin toimia. Tämä on ilmeistä jo senkin takia, koska Suomi tekee edelleen asekauppaa Israelin kanssa.


Israelin apartheid-politiikasta vastuussa oleva oikeistohallinto pyrkii oikeuttamaan toimensa ja välittämään puolustuksellista kuvaa toimistaan Israelin kansalle, jotta se saisi ihmisten tuen. Vaikka monet jäävätkin tämän väkivaltaisen propagandan alle, on erittäin positiivista nähdä monia juutalaisten järjestämiä protesteja sotaa ja vihamielisyyttä vastaan.


Suomen ja Israelin välinen asekauppa ja muukin kaupankäynti on lopetettava ja Israel on asetettava boikottiin.

Suomen ja Israelin välinen asekauppa ja muukin kaupankäynti on lopetettava ja Israel on asetettava boikottiin. Suomen tulee tunnustaa Palestiinan valtio ja ryhdyttävä tekemään yhteistyötä palestiinalaishallinnon kanssa yhteisiä tavoitteita kohti; rauhaa, demokratiaa ja oikeudenmukaisuutta. Israelin apartheid on kansainvälisellä yhteistoiminnalla kumottava, tämä onnistui myös 1990-luvun alussa Etelä-Afrikassa, sekä maan hallinto laitettava kansainvälisen oikeuden eteen toimistaan.


Eläköön Palestiinan kansa!

42 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page