top of page
Etsi
  • Writer's pictureJiri Mäntysalo

Rasismin vastaisen työn tulee olla ay-toiminnan itsestäänselvyys


Ay-liike rasismia vastaan.

Yhteiskunnassa rasismi nostaa päätään meillä ja maailmalla. Mitä enemmän rasistinen puhe lisääntyy yhteiskunnassa, sitä enemmän on vaarana sen normalisoituminen. Ay-liikkeen tulee olla tilanteen tasalla, tuomita rasismi ja fasismi sekä ohjata yhteiskunnan kehitystä takaisin hyvinvoinnin tielle.


Ammattiyhdistysliikkeen taistelujen avulla Suomeen rakennettiin aikoinaan hyvinvointivaltiota ja yhteiskunnan tukipilareita niihin tilanteisiin, joissa tukea tarvitaan. Tämän tehokkaan ja määrätietoisen työn tuloksia on romutettu jo kolmenkymmenen vuoden ajan oikeistohallitusten toimesta. Hyvinvoinnin alasajon seurauksena eriarvoisuus on lisääntynyt yhteiskunnassa.


Muun muassa leikkauksista, verotusjärjestelmän epäkohdista, palvelujen aliresursoinnista ja aluepolitiikan keskeyttämisestä johtuva eriarvoisuus näkyy etenkin lisääntyneenä köyhyytenä sekä vakituisten ja kokoaikaisten työpaikkojen rajuna vähentymisenä. Mikäli tällaisen iskun kokenut henkilö ei tiedosta riittävästi sitä politiikkaa, jolla asioita on ajettu huonoon jamaan, ryhtyy hän kuvittelemaan, että muista maista tulevat ihmiset ja työntekijät olisivat syypäitä hänen heikentyneeseen tilanteeseensa.


Ammattiyhdistysliikkeen työn tuloksia on romutettu jo kolmenkymmenen vuoden ajan oikeistohallitusten toimesta.

Koska rasismi kumpuaa eriarvoisuudesta, on paras toimi rasismia vastaan hyvinvoinnin lisääminen.


Toimivassa yhteiskunnassa mahdollisimman monelle on tarjolla turvattua työtä kunnollisella korvauksella. Mikäli tästä huolimatta perusturvaa ei omalla työllään pysty rakentamaan, tulee yhteiskunnan huolehtia kohtuulliseen elämiseen riittävän tulotason takaamisesta. Toimivassa yhteiskunnassa kenenkään ei tarvitse raataa itseään työuupumukseen. Toimivassa yhteiskunnassa julkisiin lähipalveluihin panostetaan riittävillä resursseilla. Siksi tarvitsemme Suomeen 6 tunnin työpäivän. Siksi tarvitsemme verotuksen oikeudenmukaisia muutoksia: pääomiin kohdistuvan verotuksen kiristämistä ja veronkierron torjumista. Siksi tarvitsemme hävittäjämiljardit hyödyllisempään käyttöön.


Haluan toimia edustajistossa sen eteen, että Pro liittyy entistä näkyvämmin mukaan rasismin ja fasismin vastaiseen rintamaan.

Olen ehdolla Ammattiliitto Pron edustajistovaaleissa, jotka pidetään sähköisesti 10.8.-4.9. Liiton edustajiston tulee totta kai toimia jäsenistöä kuunnellen ja sen puolta pitäen kaikessa toiminnassaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kaikenlainen henkilöön tai ihmisryhmään kohdistettu rasismi ja syrjintä tulee tuomita yksiselitteisesti.


Haluan toimia edustajistossa työntekijöiden paikallisen ja kansainvälisen solidaarisuuden lisäämiseksi ja sen eteen, että Pro liittyy entistä näkyvämmin mukaan rasismin ja fasismin vastaiseen rintamaan toimien yhteistyössä kansalaisyhteiskunnan kanssa.

22 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page