top of page
Etsi
  • Kirjoittajan kuvaJiri Mäntysalo

Pron edustajistovaalit 2020: Käytä äänioikeuttasi – vaikuta edustajistoon!Ammattiliitto Pron edustajistovaalit alkavat vajaan viikon päästä, maanantaina 10.8. Edustajiston on tärkeää toimia jäsenten vaikutusmahdollisuuksia lisäten sekä yhteistyössä reilun, demokraattisen, yhdenvertaisen ja työläisten kannalta toimivan työelämän saavuttamiseksi. Liiton korkeimpana päättävänä elimenä edustajistolla, jos millä, tulee myös olla sanottavaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin laajalla skaalalla.


Edustajistovaaleissa äänioikeutettuja ovat lähtökohtaisesti kaikki työelämän käytettävissä olevat Pron jäsenet. Äänioikeutetut saavat elokuussa äänestyskirjeen, joka sisältää ohjeet äänestämiseen. Tällä kertaa vaalien äänestys järjestetään kokonaan sähköisesti ja äänestysaikaa on runsaasti aina perjantaihin 4.9. klo 16 saakka.


Itse olen ehdolla teollisuussektorilla numerolla 107 Länsi-Suomen vaalialueella. Ehdokkaaksi minut asetti oma ammattiyhdistykseni Sydän-Satakunnan Toimihenkilöt Pro ry, jossa toimin varapuheenjohtajana ja nuorisovastaavana. Lue tarkemmin mun tavoitteista vaikka täältä!


Äänioikeus ei ole mikään pikkujuttu, sillä Prossa ylintä valtaa pitävä edustajisto valitaan kokonaan jäsenvaaleilla.

Äänioikeus ei ole mikään pikkujuttu, sillä Prossa ylintä valtaa pitävä edustajisto valitaan kokonaan jäsenvaaleilla. Omaa ääntään kannattaa ehdottomasti hyödyntää, vaikka ei olisi aktiivisesti mukana liiton tai yhdistyksen toiminnassa. Etkö ole koskaan ylipäätään kuullut edustajistosta? Silloin on hyvä etsiä ehdokas, joka tekee läpipäästyään työtä edustajiston näkyvyyden eteen. Onko edustajisto toiminut mielestäsi puutteellisesti tai sen tulisi tehdä enemmän tai sen tavoitteiden tulisi olla päivitetyt ja vahvemmat? Siinäkin tapauksessa kannattaa mielipidettäsi vastaamaan löytää oma ehdokas! Syitä äänestää on runsaasti ja se ehdottomasti kannattaa!


Vaikka edustajistovaalit ovat merkitykselliset, ne eivät ole kovinkaan paljoa näkyneet Pron viestinnässä. Tässä on petrattavaa.

Vaikka edustajistovaalit ovat merkitykselliset, ne eivät ole kovinkaan paljoa näkyneet Pron viestinnässä eikä jäsenille ole lähetetty liiton toimesta kuin yksi vaaleja käsittelevä jäsenkirje. Kun ottaa vielä huomioon sen, ettei monissakaan Pron yhdistyksissä ole oletettavasti hoidettu viestintää oman jäsenistön osalta, on moni jäsen jäänyt varmasti pimentoon koko edustajistovaaleista. Näissä asioissa tulee sekä liitto- että yhdistystasolla todellakin petrata tulevaisuudessa.


Tutkaile postiasi ensi viikolla, kun liitto toimittaa äänioikeutetuille jäsenilleen ohjeet sähköiseen äänestykseen, ja käy hyödyntämässä oikeutesi työtä tekevien, paremman työelämän ja ay-liikkeen eteen. Käytä äänestyspäätöstä tehdessäsi apuna Pron vaalikonetta, josta löytyy myös omat vastaukseni kaikkiin 13 kysymykseen perusteluineen.

5 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page