top of page
Etsi
  • Writer's pictureJiri Mäntysalo

Pika-analyysi kuntavaaleista


Kuvassa Jiri Mäntysalo ja punainen solidaarisuuskalenteri.

Tulos on selvä, sain ensikertalaisena 36 ääntä Vantaalla.


Oon iloinen, sillä tiedän, että jokainen ääni on ansaittu. Niitä ei ole masinoitu isolla rahalla, varakkaiden tuella ja mediapelillä, vaan ne on ansaittu konkreettisella vaalityöllä kaduilla ja somessa, pienienkin näkyvyyden paikkojen ottamisella - ruohonjuuritason vaikuttamisella, joka ei isosti ole arvostuksessa, parrasvaloissa tai suosiossa tänä päivänä. Kuitenkin - se on se ainut tapa nostaa asukkaiden, eläinten ja ympäristön intressit päätöksenteon keskiöön.


Ikävä kyllä edes tämäkään uusi Vantaan valtuusto ei tule vastaamaan asukkaiden ja ympäristön tarpeisiin työllistämällä ihmisiä, kehittämällä julkisia palveluja, sääntelemällä asumisen hintaa, edistämällä joukkoliikennettä kohti maksuttomuutta jne., niin kauan kun porvaripuolueet vetävät siellä linjat.


SKP:llä on keskustelun paikka vaalituloksesta. Koko vasemmistolla ja ruohonjuuritason aktivisteilla on keskustelun paikka vaalituloksesta. Joka tapauksessa vaalit tulee nähdä vain yhtenä vaikuttamisen väylänä, jonka lisäksi tarvitaan koko ajan uusia demokraattisia ideoita. Kabinettien ulkopuoliset ovat niitä, joiden hommaksi jää nyt toimivan lähidemokratian rakentaminen.


Nyt tai milloinkaan ei ole oikea hetki lamaantua vaan nähdä kaikki uudet haasteet voimaantumisen ja uuden nousun paikkoina. Kommunisteilla on historiallinen tehtävä toteutettavanaan.


Valtaisan iso toverillinen kiitos mun äänestäjille ja kaikille niille, jotka ootte tukeneet, tsempanneet ja tehneet mun kanssa vaalityötä! Onnittelut jokaiselle SKP:n ehdokkaalle ja vaalityötä tehneelle toverille valtakunnallisesti. Meillä Vantaalla oli mutkattomat ehdokaskollegatoverit, Heikki, Jari, Eeva ja Ossi, joiden kanssa paikallinen duuni oli avartavaa ja tietoisuustasoa Vantaan kuntapolitiikasta nostavaa.


Maanantaiaamuna nukkuisin pitkään, jos ei olisi aikaa koronarokotukseen.

21 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page