top of page
Etsi
  • Writer's pictureJiri Mäntysalo

Parempi pääsy matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin!


Kuvassa kaksi sohvatyynyä.

Mielenterveyteen liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet varsinkin nuorilla ja syventäneet monien ihmisten henkistä pahoinvointia. Liian usein omien ongelmien kanssa jäädään kamppailemaan yksin monestakin syystä. Suomessa hoitoon hakeutumisen kulttuuri on syyllistävää. Alan ammattilaisista on myös pulaa ja Vantaalla mielenterveyden maksuttomat keskusteluajat ovat jatkuvasti varattuja.


Jotta myös maksuttomiin mielenterveyspalveluihin pääsyä ilman lähetettä voidaan helpottaa, tulee henkilöstöresurssit olla riittävät. Vantaan kaupungin tulee palkata lisää työntekijöitä mielenterveyspalveluihin. Tähän suunnattu raha vähentää pahoinvoinnista ja ongelmien kasaantumisesta aiheutuvia kuluja sekä on valtava edistys mielenterveysongelmien ja niistä seuraavan inhimillisen kärsimyksen vähentämiseksi.


Jotta myös maksuttomiin mielenterveyspalveluihin pääsyä ilman lähetettä voidaan helpottaa, tulee henkilöstöresurssit olla riittävät.

Terapiatakuun ja maksuttoman psykoterapiakoulutuksen kansalaisaloitteet ovat ehdottoman tärkeitä, sillä on vastuutonta jättää ihmiset elämään omien mielenterveyden ongelmiensa kanssa vailla apua. Myöskään kaupungin roolina ei tule olla palveluihin pääsyn vaikeuttaminen.


On hienoa, että viime aikoina on viestitty näkyvästi varsinkin terapiaan liittyvän stigman purkamiseksi ja hoitoon hakeutumisen kynnyksen madaltamiseksi. Edellytys on myös, että palveluja on helposti saatavilla ja ammattilaisia riittävästi vastaamaan tarpeita. Nämä asiat tulee hoitaa kuntoon.

24 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page