top of page
Etsi
  • Writer's pictureJiri Mäntysalo

Palkkakuoppien poistaminen ja työehtojen parannukset on hyväksi yhteiskunnalle


Punainen kello pöydällä.

Kunta-alalla monet tekijät ovat menneet lakkoon ja ihan oikeutetusti. Yhteiskunnallisesti aivan oleellisen tärkeää työtä tekeville ammattilaisille kuuluu paremmat työehdot ja palkat. Kunta- ja sote-alojen matalapalkkaisissa ammateissa työskentelevien toimeentulo on jäänyt yleisestä palkkakehityksestä ja varsinkin hintojen nousuun nähden pahasti jälkeen ja nyt olisi jo korkea aika lopettaa nuo palkkakuopat.


Kunnolliseen ihmisarvoiseen elämiseen riittävät palkat kaikille! Jokaisella on oikeus voida rakentaa omaa perusturvaansa omalla työllä.


Kyllä muuten varaa on!

Julkisuudessa uutisoitujen tietojen mukaan Vantaan kaupunki rikkoo opettajien lakkoa. OAJ:n tietojen mukaan Vantaalla opettajia on painostettu tulemaan töihin ja työpaikoilla on etukäteen kerätty listoja henkilöistä, jotka aikovat tulla töihin. Se on täysin väärin ja onkin syytä, että liitto tutkii kaupungin toimintaa. On pyrittävä siihen, että Vantaan kaupunki joutuu lakon murtamisesta vastuuseen. Vaikka tällaista tapahtuu liiankin monesti työtaistelutilanteissa, on nämä tapaukset otettava vakavasti ja tavoiteltava, ettei minkään nimilistan kerääminen ole enää työnantajalle lainkaan kannattavaa.


Oikeistolaisten ekonomistien ja isojen medioiden toimesta on haluttu antaa ihmisille sellainen käsitys, että kunta- ja sote-alojen ammattilaisten palkankorotuksiin ei ole Suomella varaa. Kyllä muuten varaa on! Miljardeja on jo laitettu ylisuuriin asehankintoihin, miljardeja jää saamatta, kun pääomiin kohdistuva verotus on Suomessa kevyempää kuin EU-maissa keskimäärin, miljardeja menee verolainsäädännön porsaanreikien takia veroparatiiseihin tai jää muuten isoilta herroilta maksamatta.... Ja niin edelleen!


Kansantalous ei ole myöskään umpio. Ihmisten parempi ostovoima menee kotimaiseen kulutukseen ja silloin raha menee kiertoon. Matalapalkkaisissa ammateissa työskentelevien ostovoimaa on todella tarpeen kasvattaa, koska silloin puhutaan työläisten säällisestä elämisestä, arjen sujuvuudesta ja hyvinvoinnista.10 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page