top of page
Etsi
  • Writer's pictureJiri Mäntysalo

Kaupungin palvelujen maksupolitiikkaa kohtuullistettava


Punainen kello.

Perusterveydenhuollossa laskujen maksaminen osissa tai pidennetyn maksuajan saaminen on mahdollista. Se ei kuitenkaan onnistu tällä hetkellä lainkaan kaupungin pieneläinlääkäripalveluissa, joissa maksut on hoidettava heti käynnin jälkeen. Tämä on selvä epäkohta.


Pieneläinlääkärin päivystyskulut saattavat olla usein hyvinkin suuria - useita satoja euroja. Monelle köyhälle ihmisille jo kymppien ylimääräiset menot ovat kivuliaita oman taloudenhoidon kannalta. Siksi pieneläinlääkärin päivystyskulujen saaminen laskulle, osamaksulle tai pidennetyllä maksuajalla olisi kohtuullista ja inhimillistä.


Se ei ole mitenkään oikein, että eläinten huoltajan tarvitsee siinä kohtaa ryhtyä miettimään, miten päivystyskulut maksetaan.

Kyse on myös eläinten terveydestä. Tarve päivystyshoitoon voi ilmaantua lähes missä tilanteessa vaan eikä se ole mitenkään oikein, että eläinten huoltajan tarvitsee siinä kohtaa ryhtyä miettimään, miten tämä maksetaan.


Pieneläinlääkäri on kaupungin tarjoama palvelu, joten maksupolitiikan inhimillistäminen on täysin mahdollista ja enemmän kuin perusteltua. Valtakunnallisella tasolla myös perustoimeentulon käytäntöä ja lakia tulee muuttaa, jotta hyväksyttämiksi menoiksi katsottaisiin eläintenhoitoon liittyvät lääkärikulut.

4 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page