top of page
Etsi
  • Writer's pictureJiri Mäntysalo

HSL:n lipunoston keskittyminen mobiiliin tuo epävarmuutta


Helsingin päärautatieasema.

Hiljattain HSL ilmoitti joukkoliikenteen matkakorttijärjestelmän ja lipunostokäytäntöjen uudistuvan. Opiskelijoiden lippualennus siirtyy HSL-sovellukseen vuoden 2022 alussa sekä lähimaksu ja HSL-sovellus korvaavat arvoliput ja automaatit vuoden 2023 aikana.


Tarkoituksena on siis siirtää lipunostamista lähimaksulle ja HSL-sovellukseen. Maksuvaihtoehtojen karsiminen aiheuttaa kuitenkin omat riskinsä. HSL-sovelluksen toimivuudessa on aika ajoin pahoja ongelmia; lippu ei avaudu ja reittioppaassa on bugeja. Tällaisissa tilanteissa sopivan matkareitin löytäminen sekä lipun näyttäminen kuskille tai lipuntarkastajalle on vaikeaa. HSL:n tulee korjauttaa sovelluksen toimivuusongelmat välittömästi.


Monet lataavat arvolippunsa kerralla silloin, kun tilillä on rahaa, mutta miten jatkossa liikkuminen on heille köyhille, jos kertalippu pitää maksaa joka kerta erikseen lähimaksulla.

Lähimaksun mahdollistaminen joukkoliikennevälineissä on hyvä lisä, mutta arvolipun poistuminen tämän varjolla tuo lisäpulmia varsinkin köyhille ihmisille. Monet lataavat arvolippunsa kerralla silloin, kun tilillä on rahaa, mutta miten jatkossa liikkuminen on heille mahdollista, jos kertalippu pitää maksaa joka kerta erikseen lähimaksulla.


Toimivampi, sujuvampi ja tasa-arvoisempi joukkoliikenne on mahdollista toteuttaa siirtymällä pk-seudulla asteittain kohti maksutonta joukkoliikennettä.

52 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page