top of page
Etsi
  • Writer's pictureJiri Mäntysalo

Hiekkaharjun kaunis vesitorni on syytä säilyttää


Kuvassa Hiekkaharjun vanhempi vesitorni.

Vantaan Simonkylän puolella sijaitseva, 1960-luvulla rakennettu, Hiekkaharjun vesitorni aiotaan purkaa, kun sen vieressä rakenteilla oleva uusi vesitorni aloittaa toimintansa. Vanhempi vesitorni on saanut jo jatkoaikaa, sillä alun perin sen purkamisen oli tarkoitus alkaa jo tämän vuoden puolella. Uuden vesitornin työvaiheissa ilmenneistä ongelmista johtuen sen käyttöönotto viivästyy ja HSY:n mukaan vanhemman vesitornin purku ajoittuu ensi vuoden helmi-huhtikuulle.


Nyt on siis hyvä aika puolustaa Hiekkaharjun vesitornin olemassaoloa. Missään ei ole tietääkseni käyty keskustelua siitä, tarvitseeko vanhaa vesitornia purkaa. Käsittääkseni sen rakenteissa ei ole itsessään mitään vikaa vaan uuden vesitornin rakentamisen tarve perustuu asuinalueiden ja sitä kautta vesijohtoverkoston kasvamisesta.


Hiekkaharjun vesitorni puolustaa jo kaupunkikuvallisella merkityksellään omaa asemaansa.

Hiekkaharjun vesitorni on arkkitehtuurisesti upea ja näyttävä. Sen poistaminen jättäisi merkittävän aukon maisemaan. Vesitornien ottamisesta uuteen käyttöön on hyviä kokemuksia esim. Ilomantsissa, jonka vanhassa vesitornissa toimii tänä päivänä viinibaari. Lisäksi monissa paikoissa vanhat, alkuperäisestä käytöstään poistetut, vesitornit on säilytetty ja ne toimivat näköalapaikkoina. Sellainen olisi loistava myös Vantaalla. Vanhempi vesitorni puolustaa jo kaupunkikuvallisella merkityksellään omaa asemaansa.

101 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page