top of page
Etsi
  • Writer's pictureJiri Mäntysalo

Hävittäjillä hävitetään hyvinvointia


Bannerikuvassa teksti Hävittäjämiljardit kuntapalveluihin ja asukkaita piirroskuvassa.

Kuntavaaleissa tulisi puhua myös siitä, mihin valtiolla on rahaa ja millaisia arvovalintoja kuntavaaleissa mukana olevat puolueet ovat tehneet valtakunnan tasolla kuntien rahoitukseen liittyen. Uusien hävittäjien hankintaan varattujen kymmenien miljardien käyttäminen kuntalaisten hyvinvointia edistävien palvelujen ja työpaikkojen luomiseen olisi ollut sekä mahdollista että perusteltua. Mielestäni on järjetöntä käyttää tulevina vuosina vähintään 30 miljardia euroa sota-aseisiin, kun tuolla summalla voitaisiin turvata riittävät peruspalvelut ja toimeentulo meille kaikille sekä torjua ympäristökriisiä. Hävittäjämiljardit on käytettävä järkevämmin kuntapalveluiden rahoittamiseen.


Mitään erillisbudjetteja hävittäjille ei ole todellisuudessa olemassa, sillä kuntien rahoitus ei ole irrallaan valtion rahoituksesta.

Mitään erillisbudjetteja hävittäjille ei ole todellisuudessa olemassa, sillä kuntien rahoitus ei ole irrallaan valtion rahoituksesta. Koronakriisistä huolimatta maan hallitus on jatkanut hävittäjähankkeen valmistelua. Yksikään eduskuntapuolue ei ole hanketta vastustanut, tai edes suostunut hankinnan siirtämiseen yli kriisiajan. Hävittäjien hankinta vaarantaa osaltaan kuntapalvelut, joiden rahoitusta on heikennetty poliittisilla päätöksillä vuosikymmeniä. Ne joutuvat leikkauslistalle, kun valtion on löydettävä jostain 30 miljardia.


Hävittäjähankintoja ovat tukemassa kaikki eduskuntapuolueet. Ne samat, jotka kunnissa vetoavat rahoituksen vähyyteen leikatessaan palveluita.

Se mihin valtion rahoja käytetään on kiinni poliittisista valinnoista. Hävittäjähankintoja ovat tukemassa kaikki eduskuntapuolueet. Ne samat, jotka kunnissa vetoavat rahoituksen vähyyteen leikatessaan palveluita. Kuntavaaleissa on perusteltua protestoida myös tätä päätöstä vastaan ja valita sellainen puolue, joka ei hyväksy verovarojen tuhlaamista hyökkäysaseisiin. Listavaaleissa pelkkä ehdokas edellä valitseminenkaan ei toimi. Vanhusten, lasten, sairaiden, työttömien tai mielenterveyskuntoutujien arki ei parane hävittäjillä. Se turvataan riittävällä sosiaaliturvalla ja toimivilla peruspalveluilla. Käytetään niitä miljardeja mieluummin niihin.

9 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page