top of page
Etsi
  • Writer's pictureJiri Mäntysalo

Avauspuheeni Porvoon rauhantapahtumassa 16.9.


Jiri Mäntysalo puhumassa Porvoon rauhantapahtumassa 16.9.2023.

Myös ruotsiksi

Tervetuloa Porvooseen! Tämän tapahtuman järjestäjinä ovat Demokraattinen sivistysliitto, Waves-kollektiivi, Naiset rauhan puolesta, PAND - Taiteilijat rauhan puolesta sekä SKP:n Porvoon osasto ja Uudenmaan piiri.


Ympäristö- ja rauhanliikkeille tämä meidän aika on kriittinen. Samalla kun ihmishenkiä menetetään sodissa, militaristinen ilmapiiri jatkuu, planetaariset rajat ylittyvät, on meidän samalla taisteltava epäluuloja, disinformaatiota ja denialismia vastaan, jota liikkeemme kohtaa.


Ratkaisuja on löydetty ja löydetään - kyse on siitä, miten nämä saadaan toteutukseen. Miten saadaan ihmisten hyvinvoinnin, luonnon, ilmaston ja rauhan tila kuntoon.


Keskustelu, musiikki, kulttuuri, aktivismi ovat keinoja kanavoida ahdistus toiminnaksi ja olla mukana rauhanponnistuksissa epäkohtien ja sorron kitkemiseksi.


Näin jo tapahtuman alkajaisiksi kiitos tapahtuman järjestäjätiimille, esiintyjille, puhujille, taiteilijoille sekä tietysti Aatos Cafélle ja Vanha123:lle.


Ihmiskunnan on kyettävä suuriin rakenteellisiin toimiin, jotta ajatus viimeisestä syksystä voidaan kääntää matkaksi kohti rauhaa.

Kiitos, ja loistavaa tapahtumaa meille kaikille!


Jiri Mäntysalo

SKP:n Uudenmaan piirijärjestön puheenjohtaja

2 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page