top of page
Etsi
  • Writer's pictureJiri Mäntysalo

Asunnottomien yö 17.10.


Kuvassa Jiri Mäntysalo, SKP:n tähtilogo ja teksti: 'Jiri Mäntysalo Vantaan Asunnottomien yön paneelissa 17.10. klo 16-17'.

Asunnottomuus on määrätietoisella politiikalla poistettava. Sitä voi omalla kohdalla pohtia, millaista olisi olla kun sitä omaa kotia ei olekaan. Jokainen asunnottomuutta kokeva tai kokenut tietää, että kyseessä on vakava paikka.


Osallistun SKP:n edustajana Vantaan Asunnottomien yön paneelikeskusteluun Tikkurilan uudella torilla Velmun lavalla maanantaina 17.10. klo 16-17. Tule seuraamaan ja osallistumaan Asunnottomien yön ohjelmaan!


Samalla kun asunnottomuutta on ryhdyttävä poistamaan osoittamalla jokaiselle tarvitsevalle oma koti julkisen vallan, kuntien ja kaupunkien toimesta, on puututtava asunnottomuuden juurisyihin. Yleensä ne liittyvät asumisen hintaan ja siihen, ettei ihmisillä ole varaa asumistaan kustantaa, vuokrat jää rästiin, ongelmat kasaantuvat harteille, on päihderiippuvuutta ym.


SKP:n mielestä on säädettävä vuokrakatto, joka toteutetaan palauttamalla vuokrasääntely. On jo aika, että rahastaminen ihmisten kodeilla ja asumisen perusoikeudella saadaan loppumaan. Asumisen hinnan rajoittamisen lisäksi on turvattava jokaiselle ihmisarvoiseen elämään riittävä perusturva, joka poistaa köyhyyden. Ensisijainen keino tässä on uusien julkisten työpaikkojen luominen ja julkisen sektorin vahvistaminen. SKP:n #1200perusturva-malli esittää toimivia ratkaisuja syyperustaisen sosiaaliturvajärjestelmän parantamiseksi.


Asuntojen lisärakentamista esitetään usein taikakeinona asunnottomuuden vähentämiseen ja vuokratason madaltumiseen. Jos tämä pitäisi paikkansa, niin näitä ongelmia ei meillä olisi. Asuntoja rakennetaan jatkuvasti lisää, mutta niistä tehdään ensisijaisesti voiton tahkoamisen välineitä eikä koteja ihmisille.


Tilanne on sietämätön. Nyt tarvitaan aktiivista kuntien ja kaupunkien reagointia sekä valtakunnan tasolla toimia köyhyyden ja toimeentulo-ongelmien poistamiseksi. Kun asuminen ja perusturva on kunnossa, on elämän peruslähtökohdat huomattavasti paremmalla tolalla eikä uusia arjen ongelmia synny samalla tavalla kuin, jos sitä omaa kotia ei olisikaan.


Asunnottomien yö on maanantaina 17.10. 20 vuotta täyttävän Asunnottomien yön teemana on ”Tulevaisuus ilman asunnottomuutta”. Kyseessä on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisliike, jossa on mukana eri sosiaali- ja terveysalan järjestöjä ja muita toimijoita. Täältä pääset lukemaan koko maan tapahtumien lisätietoja.

11 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page